Siw Therese - min graviditet. -
Forside Add meg Om meg Kontakt

Uke 7Hei og god kveld!

Da er jeg inn i uke 7, og jeg merker at dette begynner å bli veldig spennende.
Formen min er kjempe bra, og jeg har ingen form for svangerskapskvalme, noe jeg er veldig glad for. Men man vet jo aldri, svangerskapskvalmen kan jo komme når som helst. Men håper jeg slipper å gjennomgå den.

Ellers om dagene konsenterer jeg meg om å få ordnet min egen plass å bo. Så det kan hende det blir lite eller null blogging på meg en liten stund fremover. Jeg kommer nok ikke til å begynne å blogge skikkelig før det er gått over tolv uker og at jeg er sikker på at barnet er friskt. Fra da kommer det til å bli masse oppdateringer og bilder fra meg.

Ha en fortsatt fin dag! 

 • Et vakkert dikt.  Hei mamma!
  Jeg er her jeg.
  du kjenner meg ikke ennå
  du vet kanskje ikke at jeg eksisterer engang,
  men jeg er her jeg.

  Snart vil hjertet mitt slå
  du hører det ikke enda,
  men det slår i takt med ditt
  i en annen rytme,
  men sammen
  lager de musikk i ørene mine.

  Mamma, du er musikk
  du er bevegelse, 
  gjennom deg lærer jeg verden å kjenne
  Alle lydene 
  som kommer utenfra, og fra deg,
  de kjennes så trygge

  Jeg kjenner varmen din,
  Jeg kjenner pusten, og lyden av hjertet ditt
  jeg kjenner at hånda di stryker over meg
  Jeg kjenner kjærligheten din

  Mamma, snart møtes vi.
  du og jeg.
  Snart blir du kjent med meg, 
  og jeg med deg.
  Da kan jeg også gi deg varmen min
  kinn mot kinn...

  mamman min 

 • Ivrig mormor!  Er så morsomt at mamma er så ivrig på å bli mormor. Tror hun gleder seg kjempe mye.
  Hun har jo som sagt allerede begynt å strikke. Hun har begynt med en genser som skal være lilla.

  Det skal være en slik genser, bare uten disse mønstrene. Hun ville også brodere en tekst midt på genseren. Og da ble "sweet baby" det første hun tenkte på.

  Gleder meg til den blir ferdig!

 • Babyklær  Før helga dro jeg på mørkloftet for å hente to kasser med klær som jeg og brødrene mine brukte når vi var små. Og noe av dette kan jo bebisen min bruke når han/hun har vokset litt.

  Mormor strikket mye klær til jeg og brødrene mine kom til verden. Jeg kan tenke meg at mormor var like ivrig som det mamma er nå. Så det er mye mer strikket klær i de to eskene.

 • 25. August  Overskrift: Svangerskapskvalme.

  God morgen!

  Våknet tidlig i dag av at jeg var utrolig kvalm. Føltes ut som om jeg måtte løpe på do, men klarte å la være. Har fått slappet av litt nå, så kvalmen har dempet seg. Må vel få i meg noe frokost snart, så kanskje kvalmen også forsvinner.

  I går kveld etter at jeg la meg, lå jeg lenge å leste om fødsel. Så leste jeg at etter at babyen er kommet ut og lagt på brystet mitt, så blir jeg sydd nedentil. Og det er noe jeg aldri har visst før. Så tenkte jeg «wæ, må jeg sy ?!?!?! blir ikke det vondt ?!»
  Men har sittet å pratet litt med mamma nå, og hun beroliget meg med at jeg ikke kommer til å kjenne så mye og egentlig ikke tenke over det. Jeg kommer jo til å være så glad for at babyen er kommet på brystet mitt, så jeg bryr meg ikke noe særlig om det.
  Men nå er det jo ikke fødselen jeg bør tenke først på, og grue meg til. Nå må jeg bare vente til jeg har vært til legen og den første ultralyden for å se om det går bra med barnet, at det overlever og er friskt. Det er nok det jeg kommer til å gå rundt å tenke på, og ikke minst glede meg til. Håper bare den lille klarer seg og er frisk ♥


  Bildet: google

  Hvordan var deres tanker rundt dette?

 • 24. August  Overskrift: Fredagskveld.

  God kveld, kjære lesere!
  Hatt en fin kveld så langt?

   

  Jeg sitter å ser film sammen med mamma akkurat nå. Eller, verken noen av oss følger så veldig mye med. Jeg sitter på facebook å  prater med noen venninner og mamma sitter å strikker. Ja, du hørte meg ? hun strikker! Hun har allerede begynt å strikke til bebisen. I og med at vi ikke får vite kjønnet før om noen måneder, så velger hun å strikke i lilla, som passer til både gutt og jente. Mamma har gått rundt å vært giret i hele dag. Bare vi dro på butikken, så dro hun med meg bort til bleiene for å se hvilke bleier jeg måtte begynne med. Så tok hun med meg bort til kortene, hvor det stod «gratulerer med jenta» eller «gratulerer med gutten». Hun er jo nesten mer giret enn meg !! Jeg fikk til og med ikke lov til å bære den tyngste bæreposen. Så nå blir jeg godt passet på av mamma, hihi.

  Veldig søtt av mamma at hun er så giret som hun er. Merkes at hun gleder seg til å bli bestemor for første gang ♥ 

 • 24. August  Overskrift: Helg!

  Først og fremst vil jeg ønske alle en fantastisk fin helg!

   

  Som vanlig våknet jeg tidlig, helt av meg selv. Helt utrolig at søvnen kan bli så annerledes av graviditeten. Men det er så godt å våknet tidlig også, får jo så mye mer ut av dagen. Så i dag har jeg støvsuget og vasket 2.etasjen. Mamma får besøk av ei svensk venninne i morgen som skal få smake på bacalao. Og da ville jo hun gjerne ha det ryddig og pent til hun kommer. Så jeg tenkte jeg kunne hjelpe til og overaske mamma litt til hun kommer hjem fra jobb.
  Jeg elsker å overaske og gjøre noe fint for de jeg er glad i.

  I går kveld bestemte jeg meg for å sove vedsiden av mamma. Vi lå lenge å pratet om graviditeten. Mamma fortalte at hun hadde kjempe lyst til å være med når jeg skal på ultralyd for første gang, hun ville hjelpe meg med å kjøpe inn ting jeg trenger, hjelpe meg med å finne leilighet og hun måtte ivertfall være med på fødselen. Det er så godt at jeg har så mye støtte fra mamma. Jeg har flere venninner av meg som er like gamle som meg(jeg er forresten tjue år), og de har mødre som har sagt at de bare kan glemme å komme til dem om de får barn så tidlig. Det er jo helt klart deres mening. Alle har jo forskjellige meninger.
  Men jeg er så utrolig glad for at jeg har mamma som støtter meg fult i denne situasjonen. Mamma er den personen som betyr mest for meg, og hun skal jo være mormoren til barnet mitt. Så at mamma er så glad for at jeg skal bli mamma i 2013, betyr ubeskrivelig mye for meg. Kan nesten ikke få sagt det nok.

  Det som er så morsomt å tenke på, er at mamma var 21 år og alenemor når hun fikk storebror. Og når jeg får bebisen min til verden, så er jeg også fylt 21 år og mest sannsynlig alenemor.

  Formen i dag har vært så som så. Har vært litt kvalm og kun fått i meg en halv youghurt. Så satser på at jeg får i meg mer næring og væske etterpå når det er tid for lunsj.

  Ha en flott Fredag!  

 • 23. August  Overskrift: Navn

  I hele dag har jeg gått rundt med sommerfugler i magen og vært helt oppslukt i tanken på at jeg har et lite gull i magen. Det er en helt ubeskrivelig følelse jeg går rundt med. Går bare å gleder meg, og ser frem til min første ultralyd. Ser for meg at jeg kommer til å gråte når jeg ser bebien min for første gang på skjermen ♥

   

  De siste to timene har jeg sittet å tenkt på navn jeg vil gi bebien. Jeg vil at navnet skal være spesielt, som ikke er så mye brukt. Så har sittet å snakket med bestevenninnen min om navn, og fått henne til å hjelpe meg litt. Hun kom med mange fine forslag, men Leonora var noe som skilte seg ut. Det var noe spesielt med det navnet, og jeg sitter fortsatt å tenker på det. Så nå har jeg funnet et vakkert og spesielt navn til ei jente om jeg får det.
  Har også sittet å sjekket litt rundt på nettet på guttenavn. Er jo veldig mange fine navn. Fant to fine guttenavn; Emilio og  Matheus.

  Er veldig usikker på hvilke av de to jeg skal velge. Men det får jeg finne ut senere.   Nå har jeg ryddet og vasket kjøkkenet og tent stearinlys rundt i stuen til mamma kommer hjem fra jobb.
  Ha en fin kveld! 

 • 23. August  Overskrift: Uke 6+1

  Det er i denne uken man kan merke kvalme, hodepine og svimmelhet.

   

  Noen kan slite med å få i seg mat på grunn av svangerskapskvalme. Noen har verre enn andre. Det kan utvikle seg til at man kan få ekstrem svangerskapskvalme, som kalles «Hyperemesis». Og da får du ikke i deg væske eller næring. Da er det på tide å kontakte lege å få hjelp med det.

  Flere symptomer er svimmelhet og hodepine. Dette kan ha med hormoner å gjøre, eller det kan også være forandringer i blodtrykket fordi du har mer væske i kroppen. Her kan det hjelpe å drikke mye vann.

  Økt utflod er også noe som er veldig normalt. Blodgjennomstrømningen i skjeden øker kraftig, og det gjør at den blir mer hoven etter hvert.
  Grunnen til at dette skjer er fordi den skal kunne utvide seg til fødselen når barnet skal ut.

  Jeg har merket godt at jeg har kommet inn i denne uken. Kvalme, svimmelhet og hodepine er noe jeg har kjent mye. I dag kjenner jeg at hodepinen stiger og stiger. Så skal snart legge meg ned på sofaen og slappe av litt.
  Kjenner også at svangerskapskvalmen er rett rundt hjørnet. Har vært litt småkvalm i dag, og spist en liten baguett.
  Men håper ikke at jeg blir så kvalm at jeg ikke får i meg mat og drikke.
  Forrige gang jeg var gravid og tok abort, gikk jeg i to uker med ekstrem svangerskapskvalme. Det gikk ikke en dag uten at all mat og drikk kom opp igjen. Jeg lå å vrengte meg og gråt i flere dager. Bare jeg spiste en kjekse så måtte jeg løpe på do igjen. Det er to av de værste ukene jeg har opplevd. Så håper jeg ikke opplever det i dette svangerskapet. Men skal ikke nekte på at det er helt klart verdt det.

  Flere enn meg som har opplevd dette?

 • 23. August  Overskrift: God morgen!

  Utrolig hvor tidlig jeg våkner om dagene. Jeg er jo vandt med å sove til elleve-tolv tiden, og nå våkner jeg rundt syv-åtte tiden hver morgen. Jeg er helt sikker på at det er graviditeten som gjør det. Er jo mye som kan forandres når man er gravid. Luktesansen, smakssansen, søvnen og mye mer.

  De siste dagene har jeg vært mye trøtt og sliten, så er helt sikker på at det er graviditeten som gjør det. Det gjør meg helt klart ingenting, for det er jo så verdt det. All slit i graviditeten er verdt det. Til slutt kommer jo det lille gullet ut i den store verden! 

 • Les mer i arkivet Mars 2013 Februar 2013 Januar 2013
  Siw Therese Ekholm

  Siw Therese Ekholm

  Mitt navn er Siw Therese Ekholm. Jeg kommer fra Kristiansund og er 21 år gammel. Venter barn og har termin 27.04.2013. Så bloggen kommer til å handle om svangerskapet, min hverdag og mine interesserer. Gjerne følg meg videre og legg igjen en liten hilsen!

  Kategorier


  Blogg Christmas Hjemmet Hverdag Outfit Produkter Svangerskapet Uke for uke

  Arkiv


  Mars 2013 Februar 2013 Januar 2013 Desember 2012 November 2012 Oktober 2012 September 2012 August 2012

  Siste innlegg


  32+3 - Magebildet. 31+3 Nesten alt klart! 31 uker på vei! Lysere i håret. Meg i dag. Familieselskap Søndagsbilder. Oppdatering 21 i morgen.

  Design


  Ina Anjuta

  Annonse  hits